AKTUELLT 2019

STÄDDAG PÅ ÖARNA


lördag 18 maj kl. 09.30  


Välkommen till vår årliga städdag på öarna. Vi hjälps åt med allt det som behöver göras inför säsongen. Ju fler vi blir desto roligare är det.

Efteråt blir det sedvanlig korvgrillning och kaffe med kaka och trevlig gemenskap.

Missa inte detta tillfälle!


V I S A F T O N  M E D  L I N U S  N O R D A  & 

O S K A R  A P P E L K V I S T


torsdagen den 25 juli kl. 18.30


Biljett köps via Nortic alternativt Turistbyrån från och med den 1/7 2019.


M/F Wittus avgår från Fisktorget och 55 platser finns reserverade till avgång kl. 16.15 och 25 biljetter med avgång kl. 12.15 från Fisktorget – Skärgårdstrafikens ordinarie biljettpris gäller. Biljettpriset till föreställningen är 265:- och då ingår resa tillbaka till Fisktorget kl. 21.00 från Stenshamn. Ytterligare 25 biljetter finns att köpa, där plats är reserverad på M/F Ungskär från Torhamn kl. 15.50.

M/F Wittus kommer att angöra Torhamns hamn på återresan.

Har du ej behov av hemtransport med M/F Wittus efter föreställningen är biljettpriset 215:-


I pausen kommer intresseföreningen Utlängan-Stenshamn att sälja goda räk– och kyckling- baguetter från Askunga Dovvilt.

UTSTÄLLNING MISSIONHUSET


sommaren 2019


Martina Nina B är född och uppvuxen i Karlskrona. 33 år och har sedan barnsben älskat att skapa framför allt genom att måla. Närheten till havet speglar sig i tavlorna.

Kurser hos en konstnär från Karlskrona i några år samt utbildad på estetiska programmet på gymnasiet i Karlskrona. Experimenterar med olika färger och tekniker, arbetar mest med akryl.


VÄXTVANDRING


Östra Skärgårdens Flora


lördag 15 juni kl. 14.00 - 16.30


Vi samlas vid föreningslokalen i hamnen.

Charlotte Wigermo från Lunds Botaniska Förening ger oss en kort introduktion till floran i Östra Skärgården och visar i teorin och praktiken hur Artportalen fungerar för inventering av växter.

Efter föreläsningen går vi en vandring längs strövstigen, och påbörjar ett projekt för inventering av vår lokala flora med artportalen som verktyg.

Charlotte är koordinator för floraväktarverksamheten i Skåne. Hon har varit med om att ta fram ett åtgärdsprogram för kärrnocka och deltar aktivt i florainventeringar såväl i Skåne som på andra håll i landet.

Charlotte är biomedicinsk analytiker och arbetar som processledare i Labmedicin i Skåne, klinisk kemi.

 

Ta gärna med fikakorg.

 

Kontaktperson: Sara Karlsson Söbirk 0708-20 86 05

HAMNFEST


lördag 13 juli kl. 16.00


Festen har arrangerats av Utlängan Stenshamns Intresseförening sedan 1988 och är en samlingsplats för öbor, sommargäster, vänner och allmänhet med olika aktiviteter för såväl stora som små.

Det tillhandahålls kroppkakor, kaffe och hembakat kaffebröd, korv med bröd, hästskokastning, pilkastning, lotteri, auktion mm.

Dagen sponsras av Karlskrona kommun.

 

Under dagen kommer föreningen att bjuda på musikunderhållning och kvällen kommer att avslutas med dans.

M I D S O M M A R F I R A N D E 


fredag 21 juni kl. 13.00 - 14.00


Välkommen på traditionsenligt midsommarfirande på Stenshamn.


Midsommarstången klär vi gemensamt kl. 11.30. Då vi behöver ”spelmän” får du gärna meddela till jocke.svensson@hotmail.se om du vill deltaga eller om du känner någon som kan ställa upp.


Vi samlas kl. 13.00 vid bron för att tillsammans vandra genom byn bakom några lokala ”spelmän” för att på hamnplanen dansa runt stången.


Spelmännen samlas på hamnplan kl. 12.30 för att ”spela ihop sig”.


Vid extra dåligt väder kommer firandet att arrangeras inne i Livräddningsstationen.

PELLES SJÖBOD


Nere i en sjöbod i hamnen finns mysiga Pelles Sjöbod som startades sommaren 2011 av Inger och Rolf Svensson.

Där kan man köpa godis och glass, kaffe och kakor samt olika lokalt producerade delikatesser. Västerbottenpaj, Rökt rödkullapaj och Hjortfärspaj – allt från Askunga Dovvilt. Under högsäsong kan det också finnas goda Räkbaguetter (med rikligt av räkor) samt fina souvenirer, vissa med anknytning till Stenshamn och Utlängan.

I kiosken kan förbeställas catering såsom:

- Örtslungad potatissallad med färska örter, kapris, senap och rödlök, varmrökt lax dekorerad med färska räkor, ägghalva, romsås, sallad, citron, melon, bröd, smör eller

- Potatissallad, varmrökt hjort och rödkulla kött, sallad, chutney, grön tomatmarmelad, brieost, syltlök, cornichons, melon, bröd, smör.


Det finns uthyrning av 3-växlade cyklar med cykelkorg. Vill du vara säker på att det finns lediga cyklar att hyra, förboka hos Inger på:

telefon 0709-81 66 78.


Öppet: Lite nu och då vid fint väder på helgerna efter den 11 maj. Under juni till augusti så gott som dagligen. Ring Inger på 0709-81 66 78 så att du är säker på att det är öppet när du kommer.

 

www.pellessjobod.se

UTLÄNGAN STENSHAMNS INTRESSEFÖRENING

info@utlanganstenshamn.se